Milloin Case IH traktorihuolto on suoritettava?

Maataloutta on vaikea kuvitella ilman Case IH traktoreita. Jerome Case keksi parantaa olemassa olevaa puimuria vuonna 1842, erottamalla oljet viljasta. Vuonna 1869 hänen yrityksensä rakensi ensimmäisen höyrykäyttöisen traktorin. Tällä ajoneuvolla oli pyörät, mutta hevoset vetivät sitä edelleen. Noin 30 vuotta myöhemmin seurasi ensimmäinen bensiinimoottorilla varustettu traktori. Tuotanto käynnistettiin kuitenkin vasta vuonna 1911, koska markkinat eivät olleet vielä valmiita siirtymään höyrystä bensiiniin.

Case IH -traktorit ovat tänään tunnistettavissa punaisella maalilla, nimeltään "Harvester Red No.50". Case IH traktorit ovat suosittuja nivelletyn ohjauksen, korkean suorituskyvyn ja luotettavuuden vuoksi. Traktorin on oltava koko maatalouden perustana aina tehokas, luotettava ja turvallinen. Tämän varmistamiseksi Case IH traktorihuolto on suoritettava säännöllisesti. Asianmukainen huolto voi paitsi lisätä traktorin tehokkuutta myös vähentää polttoaineenkulutusta. Case IH traktorihuolto voidaan oikeastaan jakaa kolmeen huoltamisen tapaan.

Päivittäinen huolto, jonka viljelijä suorittaa itse.

Päivittäisesti on tarkastettava traktorin öljymäärä sekä vaihteiston ja moottorin toiminta. On muistettava esimerkiksi, että öljyn laatu heikkenee, jos traktoria ei ole käytetty pitkään aikaan. Viljelijä löytää paljon hyödyllistä tietoa traktorimallin käyttöohjeesta tarvittavien huoltojen suorittamiseksi. Öljyjen ja vaihteiston sekä moottorin kunnon tarkistamisen lisäksi ilmansuodatin ja jäähdyttimen säleikkö on puhdistettava säännöllisesti. Jotkut koneen osat tarvitsevat rasvaa toimiakseen. Jotkut niistä on voideltava päivittäin, toiset vain esimerkiksi 100 käyttötunnin välein. Lopuksi polttoainesuodattimen vedenerotin on tyhjennettävä, muuten vesi voi päästä polttoaineen mukaan ja aiheuttaa suuria vahinkoja.

Jatkuva huolto, jonka valtuutettu jälleenmyyjä suorittaa määrätyin väliajoin.

Tämä huolto vaatii erityisosaamista, jota on usein vain valtuutetun jälleenmyyjän huoltoteknikoilla. Huolto voidaan suorittaa viljelijän tiloissa, mutta usein huolto on suoritettava valtuutetun jälleenmyyjän korjaamolla. Huoltoteknikot tuntevat hyvin koneen osat ja ohjelmiston suorittaakseen laadukkaan traktorihuollon. Valtuutettu huolto kannattaa ajoittaa viljelyn kannalta hiljaiselle kaudelle, kuten talvikuukausiin. Huoltovälien suositukset voivat vaihdella eri traktoreiden osalta joten on hyvä varmistaa omalla huollolla, että yllättäviä traktorin hajoamisia ei tapahtuisi kesken kiireisimpien työaikojen.

Suunnittelematon huolto, jossa kaikki korjaukset suoritetaan, kun Case IH -traktorissa on ongelmia.

Jokapäiväisten tehtävien lisäksi voi ajoittain tapahtua, että päivittäinen sekä säännöllinen huolto unohdetaan toteuttaa traktorille. Tämä puolestaan ​​voi johtaa Case IH traktorin huoltotarpeeseen sitä odottamatta. Jos traktori rikkoutuu äkillisesti työn aikana, toimimaton traktori tarkoittaa myös menetyksiä maanviljelijälle. Tämän vuoksi on entistä tärkeämpää, että säännöllinen huolto toteutetaan maatilalla kuin myös jälleenmyyjän tiloissa.

Lisätietoa Case IH traktorihuollosta voit lukea esimerkiksi Hämeen traktorihuolto sivuilta.


jaa